logo fokkelien

 AstroCursus

Downloads

Vanaf deze pagina kun je allerlei informatie downloaden. De downloads zijn in rubrieken verdeeld. Voorlopig zijn dat er vier:

  1. Hulpmiddelen bij het maken van horoscopen.
  2. Lessen van de basiscursus in pdf-formaat, zodat ze makkelijk geprint kunnen worden. Overigens zijn de lessen allemaal flink bewerkt, daarom zijn de bestaande pdf's van les 1, 4 en 5 niet meer bruikbaar. Die van de lessen 2 en 3 kunnen nog wel even mee, dus die vind je hier alvast. Uiteindelijk komen van alle lessen, ook van het nieuwe onderdeel ‘Vóór je begint’, nieuwe pdf-bestanden beschikbaar.
  3. Bij de opdrachten: op dit moment een artikel dat nodig is voor opdracht 1.
  4. Fonts: gratis astrologisch font om de tekens te kunnen maken.

1  Hulpmiddelen

De formulieren & voorbeelden die je hier kunt downloaden, zijn een belangrijke hulp bij het interpreteren: ze geven je een overzicht over het geheel, en brengen structuur aan in de vele informatie die een horoscoopfiguur bevat. Het interpreteren is een ingewikkelde klus. Om in de juiste stemming te komen en gevoel te krijgen voor wat de horoscoop te zeggen heeft, is het verstandig de formulieren met de hand in te vullen. Daarom stel ik ze in pdf-formaat beschikbaar: zo kun je ze netjes uitprinten en invullen.

Formulier 1: Natuurlijk kun je voor de cursus heel goed de horoscooptekeningen van Astrodienst gebruiken, zoals in de inleiding op de Basiscursus wordt geadviseerd. Maar wil je het vak echt goed leren, dan is het heel nuttig zelf een horoscoopfiguur te tekenen. Je krijgt het vak dan letterlijk ‘in de vingers’. Het formulier waar deze link naartoe leidt, is een eigen ontwerp. Het is een vrij zwaar bestand, maar als je het eenmaal hebt gedownload naar je eigen computer, kun je het zo vaak afdrukken als je wilt en hoef je geen horoscoopformulieren te kopen.
Als je het te veel werk vindt, vul dan de horoscoopcirkel niet in, maar gebruik in ieder geval de tabellen om de cirkel heen!

Formulier 1: ingevuld voorbeeld.

Formulier 2: Hierop kun je allerlei informatie ordenen, bv.: hoe zijn de planeten verdeeld over de tekens en huizen. Dit soort informatie helpt je bij het interpreteren van de horoscoop.

Formulier 2: ingevuld voorbeeld.

2  De lessen van de Basiscursus

Les 2: Bouwstenen van een horoscoop
Les 3: Zon, Maan, ASC & MC

3  Bij de opdrachten van de Basiscursus

Artikel van Skepsis

4  Lettertypen

Op mijn eigen PC heb ik een gratis astrologiefont staan dat echter niet geweldig is. De symbolen voor Uranus en Neptunus zijn bijvoorbeeld niet te lezen en heb ik moeten vervangen door eigen afbeeldingen.
Ik ben toen de Unicode-karakters gaan gebruiken voor de website. Dat gaat goed in html, maar de verschillende methoden die ik uitprobeerde om er in een tekstverwerker mee te werken, doen het geen van alle. Ik experimenteer dus nog even door.
Gisteravond had ik een goed astrologiefont gevonden dat je gratis kunt downloaden. Dat wilde ik graag als download aan deze rubriek toevoegen, maar het bleek een roofkopie te zijn. Ik vind het niet zo'n goed idee om dat soort zaken via mijn site te verspreiden, dus ik zoek nog even verder.


Fokkelien von Meyenfeldt ©  1995-2015

Links

Op deze site

Organisaties

  • ASAS: de Astrologische Associatie, vakvereniging voor astrologen
  • Astron: Astrologische Vereniging Oost-Nederland
  • NVWOA: Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie

Software

Hier alleen links naar minder bekende Nederlandse sofware:

Boeken en uitgevers

Online diensten

  • Astrodienst: alle mogelijke ondersteuning voor astrologen, biedt tevens interessante informatie voor mensen zonder astrologische kennis


Home | NAAR BOVEN | sitemapLaatste versie: donderdag 09 april 2015